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COMMUNICATION FROM THE EUROPEAN COMMUNITIES 

The following communication, described as a factual report for the 
Committee on Customs Valuation, has been received from the Delegation of 
the European Communities. 

m 

Litigation under the Customs Valuation Agreement 

The Committee on Customs Valuation has included as a standing item in 
its annual reviews of the implementation and operation of the Agreement on 
Customs Valuation points of litigation in national or supranational courts 
on the text of the Agreement. 

I have the honour to inform you that the Court of Justice of the 
European Communities on 9 February 1984 delivered a judgement relating to 
the definition of "price actually paid or payable" in the Agreement (cf. 
Interpretative Notes to Article 1). 

The question upon which the Court was asked to rule was the following: 

"Are costs which are incurred in the acquisition of free quotas 
(export quotas) and are charged separately by an exporter ... to a ... 
customer (known as quota costs) to be included in the customs value of 
goods (the transaction value ...)?". 

The operative part of the Court's judgement is as follows: 

"Quota charges relating to the acquisition of export quotas do not 
form part of the customs value of goods imported into the Community 
for the purposes of the provisions of Council Regulation (EEC) 
No. 1224/80 of 28 May 1980 on the valuation of goods for customs 
purposes, as amended by Council Regulation (EEC) No. 3193/80 of 
8 December 1980". 
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